Fit4Surgery

PROO Fysio Nijmegen begeleid patiënten bij het fysieke deel van het Fit4Surgery programma. Dit programma is voor mensen die een (zware) operatie ondergaan. Voorafgaand aan de operatie wordt enkele weken onder begeleiding van de oncologiefysiotherapeut getraind. Het doel is onder andere om de conditie te verbeteren en daardoor sterker de operatie in te gaan.

De fysieke training bestaat uit kracht- en conditietraining. Hierbij worden tijdens de intake verschillende testen afgenomen waarop de intensiteit van het trainingsprogramma wordt bepaald. Hierin wordt het programma van fit4surgery aangehouden.

Uit onderzoek blijkt dat er minder complicaties optreden, er een kortere opnameduur is en dat er sneller herstel plaatsvind na de operatie.

Na de operatie kunt u bij ons ook terecht voor verdere revalidatie.

Het programma kan gevolgd worden vanuit het Radboudumc in Nijmegen. Wordt je in een ander ziekenhuis geopereerd dan kun je soms ook meedoen aan het fit4surgery programma. Dit programma is bij veel specialisten bekend. Wil je vanuit een ander ziekenhuis deelnemen dan kun je dit het beste bespreken met je behandelend specialist. Op de site van fit4surgery staan ook informatie voor zorgverleners.