Own je breath

Welkom bij Own je Breath @ PROO Fysio Nijmegen! Het gaat om het inzicht krijgen in je (adem)patronen en bewustzijn creëren. Wist je dat je ademhaling veel kan zeggen over je fysieke en mentale staat? Door je ademhaling te beheersen, kun je meer rust creëren in jezelf. Tijdens een ademtraject gaan we dieper in op ademhaling en leer je hoe je deze kunt beïnvloeden.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er verschillende ademhalingstechnieken zijn die ieder een eigen effect hebben op je lichaam en geest. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de buikademhaling, waarbij je de ademhaling richting je buik stuurt. Dit zorgt voor ontspanning en rust. Een andere ademhalingstechniek is de box breathing, waarbij je de inademing, de pauze tussen in- en uitademing, de uitademing en wederom de pauze tussen uit- en inademing steeds even lang maakt. Deze techniek wordt vaak gebruikt om stress te verminderen en meer focus te creëren.

Bij Own je breath kun je leren hoe je je ademhaling kunt beïnvloeden, binnen dit ademtraject doen we dit met als doel de  klachten die je ervaart te verminderen of om je (sport) prestaties te verbeteren, een betere concentratie en meer energie. Door middel van ademhalingsoefeningen, metingen en één op één begeleiding leer je welke techniek het beste bij jou past en hoe je deze kunt toepassen in het dagelijks leven. Probeer het eens uit en ontdek wat de kracht van ademhaling voor jou kan betekenen!

Bewust ademen

Bewust ademen is een belangrijke techniek die ons kan helpen om ons lichaam en geest te ontspannen. Het kan ons helpen om stress te verminderen, onze concentratie te verbeteren en ons meer in het moment te leven. Maar waarom is het zo belangrijk om bewust te ademen?

Ademhalingsoefeningen

Wij zijn we erop gericht om persoonlijke begeleiding te bieden. Daarom hebben we onze ademhalingsoefeningen afgestemd op jouw behoeften.
Onze ademhalingsoefeningen worden op maat aangepast om ervoor te zorgen dat je de beste begeleiding krijgt die mogelijk is.

Ademtrajecten

Een aantal voorbeelden van ademtrajecten
– Astma
– Long Covid
– Nek en/of rugklachten
– Hyperventilatie
– Sport

Naast de één op één begeleiding bieden we ook online informatie aan om onze cliënten te ondersteunen in hun traject. Zo hebben we binnenkort presentaties voor je klaar staan, waarin je meer inzicht krijgt in de anatomie en fysiologie van ademhaling.

We begrijpen dat het voor sommige mensen lastig kan zijn consequent oefeningen te doen, het kost tijd en doorzettingsvermogen om nieuwe ademgewoontes te creëren. Door meer te leren over de ademhaling en hoe dit proces werkt binnen ons lichaam, begrijp jij waarom je bepaalde oefeningen doet en waarom deze belangrijk zijn voor jou. Door patronen te herkennen en bewust  ademhaling in te zetten kunnen we onze gezondheid beïnvloeden.

We zetten alleen de oefeningen en informatie klaar die voor jou van belang is, geen onnodige oefeningen en informatie!

Benieuwd naar Own je breath?

Wil je meer weten over Own je breath? Op onze Instagram vind je verschillende informatie over ademhalingstechnieken en -oefeningen die je kunt uitproberen.

Als je echt de diepte in wilt gaan en volledig wilt profiteren van de voordelen van ademhaling dan is het traject wellicht iets voor jou. Dit programma is gericht op het ontwikkelen van een duurzame ademhalingstechniek en bijvoorbeeld het versterken van je vermogen om stress te verminderen, je energie te verhogen én sportprestaties te verbeteren. Neem gerust contact met ons op om meer te weten te komen over het traject en hoe je het kunt inplannen.

Vragenlijst

Na het inplannen van een intake kan krijg je een vragenlijst toegestuurd. De vragenlijst geeft inzicht in waar jij tegenaan loopt. Brengt jou doelen in kaart en is de basis voor een goede start van het ademtraject. Ook kan er alvast informatie voor jou klaargezet worden, zodat je na de intake gelijk aan de slag kan.