Magnesium & sport

Sport je veel of heb je zwaar lichamelijk werk dan heb je een hogere magnesium behoefte. Aangezien het belangrijk is voor de opbouw van lichaamseiwit, botten en voor de goede werking van spieren is het van belang die aan te vullen.

Als sporter heb je meer kans op een tekort. Enkele symptomen kunnen zijn: slaapproblemen, vermoeidheidsklachten, stijve spieren, spierkrampen, menstruatieklachten, lusteloosheid, hoofdpijn, hoge bloeddruk, hartkloppingen, hartritmestoornissen, depressie en diabetes type II. Als je deze symptomen hebt dit natuurlijk veel verschillende oorzaken hebben en hoeft magnesium niet altijd een rol te spelen.

Een magnesium tekort kan je aanvullen door magnesiumrijke voeding te nemen. Met name in noten, zaden, pitten en cacaopoeder (pure chocola) zit veel magnesium. Ook noten, pitten en zaden, (groene), peulvruchten vlees, vis en volkoren producten bevatten magnesium.

Met kwalitatief goede magnesium supplementen kan je dit aanvullen. Let wel op dat je de magnesium gebruikt die goed opgenomen wordt door het lichaam. Hierin zijn ook veel supplementen op de markt waar voornamelijk vulstoffen en minder goed op te nemen magnesium zitten.

Via de huid (transdermaal) kan je magnesium nog beter opnemen omdat dit niet via het maag/darmkanaal gaat. Wil je een magnesium pakking of massage, maak een afspraak.

Bekijk hier ons aanbod en de tarieven