OncoFysio Groep

Bij een OncoFysio groep krijgt u begeleiding van een van onze oncologiefysiotherapeuten. Voordat u zich kunt aansluiten bij een van de groepen vindt eerst een fysiotherapeutische intake en onderzoek plaats.

  • De hele training professionele begeleiding
  • Langere tijd om te trainen
  • Kleine groepen aangepast op uw niveau
  • Lotgenoten contact
  • Kun je en keer niet, sluit gerust een keer aan bij een andere groep

Tijden

Maandag9.00-10.0010.00-11.0014.00-15.00
Dinsdag10.00-11.00
Woensdag14.30-15.30
Donderdag 9.00-12.009.00-12.0014.30-15.30
Vrijdag10.00-11.0014.00-15.00
OncoFysio Groep vanaf september 2023

OncoFysio Chemo groep

In verband met vaak onvoldoende vergoedingen voor fysiotherapie voor, tijdens en na de chemotherapie komen wij u tegemoet. Om deze reden bieden wij groepstrainingen aan voor een lager tarief dan een fysiotherapie behandeling. Zo zorgen wij er samen voor dat u zo goed mogelijk de chemotherapie doorkomt.

Bij sommige behandelingen voor kanker, zoals bestraling en een operatie wordt fysiotherapie voor een deel vergoed door uw verzekering. Na de 20e behandeling wordt dit vergoed vanuit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen worden vergoed uit uw basisverzekering of komen voor eigen rekening.

Aangezien deze regeling niet geld voor chemotherapie (die vaak vooraf gaat een aan operatie of bestraling) geldt hiervoor dat u alleen voor vergoeding in aanmerking komt als u aanvullend verzekerd bent. Vaak zien wij dat veel mensen een aanvullende verzekering hebben, echter het meest uitgebreide pakket is vaak financieel niet toereikend voor goede begeleiding tijdens het gehele traject.

Stel u heeft 20 behandelingen in uw aanvullende verzekering, u krijgt chemotherapie en over 5 maanden wordt u waarschijnlijk geopereerd. Voor u de operatie in gaat wilt u zo fit mogelijk zijn, weten op welk niveau u het beste kan trainen en wat u allemaal kunt doen om de chemotherapie zo goed mogelijk door te komen. U gaat naar de fysiotherapeut. Na een intake en het afnemen van verschillende testen wordt een behandelplan opgesteld. U krijgt een aantal behandelingen begeleiding om een goede uitvoering van de oefeningen te waarborgen en de eerdere metingen te opnieuw uit te voeren. Omdat u zelf al veel sport en met de juiste informatie zelfstandig de trainging voortzet speken we weer af als de chemotherapie gestart is. Sommige dagen moet u zich richten op herstel en de andere week kunt u ligt trainen om zo fit mogelijk te blijven. Deze periode bent u totaal 8x bij de fysiotherapeut geweest.

Er staat een operatie gepland. Deze is goed verlopen en u wil verder werken aan u herstel. In uw aanvullende verzekering zitten nog 12 behandelingen (20-8). De eerste 20 behandelingen gaan uit uw aanvullende verzekering of komen voor eigen rekening. Hierbij komen er in dit geval dus 8 behandelingen voor eigen rekening alvorens dit vanuit de basisverzekering vergoed wordt.

Voorbeeld

Bent u niet aanvullend verzekerd dan kan dit behoorlijk oplopen. Wij willen dat iedereen de mogelijkheden krijgt om de zorg te krijgen zie nodig is. Daarom bieden wij OncoFysio Chemo groepen voor een gereduceerd tarief aan.

Neem met ons contact op voor de mogelijkheden in uw specifieke situatie. U kunt ook het afsprakenformulier invullen zodat u alvast uw situatie kan beschrijven, dan nemen wij met u contact op.